28 Temmuz 2008 Pazartesi

seksual inqilab ve seksli inqilab

Baki kucelerinden birinde bele bir divar yazisina rast gelmishem:”sexual revolution”.

Dunen eshitdiyim telefon sohbeti ise daha celbedicidi: avtobusda geden cavan oglan rayondaki arvadina deyirdi:” geyin atamin yaninda shalvari, gorum sen utanajaxsan, yoxsa men utanajam.” Oglan bu sozleri cox ehtiyatla, astadan deyirdi ki etrafdaki namehrem canlilar sohbetin mezmunundan xeber tutmasinlar.

Bax esl seksual inqilab budur. Buna elmde tersine seksual inqilab deyirler, yeni tarixin tekerini geriye firladirsan.

Avropa elli ildir ki seksual inqilabi eleyib qurtarib. Indi tezesine hazirlashir. Biz hele gelinlerin qayinatalarinin ayagini yuyarken shalvar yoxsa yubkada eyilmelerini muzakire edirik. Adamin allahi var, shalvari tarixde ilk defe turk qadinlari geyinse de, mence yubka gozunun qiragi ile herdenbir yere baxan qayinatalar ucun daha elverishlidi. Ona gore de gelinlerinin shalvar geyinmelerine tepki gosterirler, yoxsa bizim azeri- turk mentalitetimiz shalvarin eleyhine deyil. En esasi ise hem yubkani hem de shalvari nurcu fabrikalari duzeldir—demeli dini hokmlere de emel olunur.

seksual inqilab hemishe biz turk toplumundan qaynaqlanib. Arvadini bashqa kishi ile tutanda olduren biz olmamishiqmi? Bacimizin telefonuna gelen zengleri yoxlayan, mesajlari oxuyan, nishanlimizin ay erzindeki telefon danishiqlarini telefon shirketlerinde tanish tapib pul vererek oyrenen biz qeyret simvollari deyilikmi? Azerbaycandaki er ve arvadlarin 99.99 %-i butun omurleri boyu eyni pozada uzanib tengnefes olaraq yeni canli yaratmaga seks demirlermi? Esl seksual inqilab ele budur, cunki hetta ibtidai qebilelerde de seks yaradiciliq, bizde ise istehsal prosesidir—biz seksin xarakterini bele deyishmishik— tarixde bundan daha boyuk inqilab tapmaq mumkun deyil. Eslinde bu cox normal haldir, kishi gunorta bozbashin yagini az elediyine gore doyduyu arvadiyla gece sevishe bilmez, uzaqbashi yorgunlugunu cixarmaq meqsedile onun ustune uzana biler ve oz aleminde seksle meshgul oldugunu dushuner. Bir defe gece saat ikide kohne dostumuz ishiqlari sondurulmush pencerelere baxdi ve dunyanin mudrik sozlerinden bir cumle xirdaladi:” bunlarin elediyi seks deyil, coxalmadi.”

Azerbaycanda en boyuk exlaqsizliq kishinin oz atasinin yaninda heyat yoldashini opmesi sayilir, ardinca ushagini qucagina goturmesi ve arvadi ile danishmasi gelir. Kifayet qeder inqilabi adet enenelerdir.

Oglani evlendirende toy kaseti qoyub “bax gor qizlardan hansi xoshuna gelir, gedek alaq” (ele bil plyaja getmezden evvel ezizbeyov metrosundaki yarmarkadan ucuz bustqalter alir) deyib bu yolla aile heyati qurmaq XXI esrde, sivilizasiyali dunyada inqilab deyilmi? Cemisi qirx il evvel bu olkede komsomol toyu anlayishi oldugunu yada salanda buna neinki inqilab, hetta Indoneziyada olan sunami de demek olar. .

O ki qaldi Baki kucelerine “sexual revolution” yazan deliqanliya, men ona zelimxan yaqubun sinif yoldashi Markesin sozlerini demek isteyirem:” Bu qeder calishma, onsuz da butun en yaxshi sheyler gozlenilmeden bash verir.”

Gunun suallari ise beledir: toy kasetinden secilib ere geden qiz nedir? Toy kasetinden secilib ere geden qizin dogdugu ushaq BDU-da oxuyarken 1968-ci ilin telebe buntunu eleye bilermi? Ve en bashlicasi, toy kasetinden secilib ere geden qizi toy gecesi carpayi ile divarin kuncune sixishdirib zorlayan turk oglunu bagishlamayasan, neyneyesen?

Bir nece il evvel milli meclisde muzakireler gedende elimemmed nuriyev (bele bir milletini, elini—obasini seven mentalitet ashiqi deputat var idi) demishdi ki qiz qacirmaga gore ceza verilmesini nezerde tutan madde cinayet mecellesinden cixarilsin, cunki… qiz qacirmaq bizim milli mentalitetimize aid olan bir meseledir.

Qadini qacirib zorlamagi mentalitetle qanunileshdiren bir millet Avropaya inteqrasiya olunmaq isteyir ve yekeqarin professorlar dunyaya medeniyyeti turklerin getirdiyi haqda danishirlar. Tenqidciler bashqasinin arvadini aparib zorlayan cahandar agani esl azerbaycan kishisi obrazi kimi xalqa teqdim eleyende sehv etmirler—dogrudan da azerbaycan kishisi mini yubkali qadin gorende bir hefte elini cibinden cixarmir. Sonra da deyirler ki Fransa bize hormetsizlik eleyir—belke hormet elemelidi? Size? Toy kasetinden qiz secenlere?

Hiç yorum yok: